Blog Image

Weblog for Slægtshistorisk forening for Brønderslevegnen

Om webloggen

Her er det tanken at foreningens bestyrelsesmedlemmer kan oprette indlæg om alt vedrørende slægtsforskning.

Slægtens Dag i Frederikshavn

Aktiviteter Posted on %PM, November 06 2016 12:11:13

Lørdag den 5. november 2016 deltog Slægtshistorisk Forening for Brønderslev i “Slægtens Dag” i Maskinhallen i Frederikshavn fra kl 10 til 16.
Dagen var arrangeret af Slægts- og lokalhistorisk forening, Frederikshavn.

I løbet af dagen var arrangeret 3 foredrag, hvor man kunne få inspiration til at udvide sin slægtsforskning med alt det nye, som lægges ud på nettet.

Foreningen havde fået tildelt en gratis stand sammen med 12 andre foreninger, som var slægts- og lokalhistoriske foreninger i Frederikshavn Kommune.

Standen – med vores nyindkøbte Roll Up Banner

I pauserne mellem foredragene var vores stand fint besøgt af slægtsforskere, som ville høre om vi kunne hjælpe med oplysninger om slægter på Brønderslev-kanten og andre som bare gerne ville indvi os i deres oplevelser med slægtsforskning.

Slægtehistorisk Forening for Brønderslev fik i løbet af dagen lejlighed til at “kippe med flaget” et sted, hvor rigtig mange slægteforskere var samlet, og samtidig fik bestyrelsen også mulighed for at samle ny viden, som kan bruges hjemme i foreningen.

Britta

Viborg-tur

Aktiviteter Posted on %AM, November 06 2016 10:59:39

TORSDAG d.3. november 2016, var vi en lille gruppe på 4 personer der tog efterårs turen til Viborg.

Det første der skulle ske da vi kom derned, var det indskrivnings-system, hvor vi skulle vise billedlegitimation og sundhedskort, som så blev scannet og man valgte sin egen pinkode. Sundhedskort og pinkode skal herefter bruges hver gang vi besøger arkivet.

Derfor er der ingen ind – og udskrivning i bogen ved skranken – MEN pc og øvrige ting som vi medbringer skal stadig tjekkes.

Alle 4 fik lidt med hjem.

Mvh. Connie smiley

nordjyske historiske arkiv

Aktiviteter Posted on %AM, November 06 2016 10:51:34

TIRSDAG d. 1. november 2016 besøgte foreningen Nordjyske Mediers Historiske Avisarkiv og fik vejledning i brugen af avis-arkivet, som var meget nyttig.
Fik serveret kaffe og kage under forløbet. Det var gratis at deltage.

Vi var 25 medlemmer der tog derud og vi håber at alle fik en del gode tips med hjem, til at prøve og dykke ned i avis materialet.
Nogle har jo allerede forsøgt og fundet en del materiale de kan bruge i deres slægtsforskning.

Mvh. Conniesmiley