I januar måned fik jeg en E-mail fra en amerikaner ved navn Steven Simonsen som søgte hjælp til at finde mere information om sin slægt. Han havde fundet frem til at hans tiptipoldefar skulle være en Simon Svendsen som var født i Serritslev sogn. Min mailadresse havde han fundet på siden med gravsten i Serritslev.
I første omgang fandt jeg nogle folketælllinger med Simon Svendsen i KIP-browser. De viste at han senere flyttede til Vrå. Jeg lavede derefter nogle kirkebogsopslag og fandt to børn af Simon Svendsen. Dette tastede jeg ind i Brothers Keeper. Jeg kunne så sende ham en efterkommerudskrift af familien. Samtidigt spurgte jeg så til hans forbindelse til Simon Svendsen.
Jeg fik svar, at det var et tredje barn (Christian Julius Simonsen) der var forbindelsen. Efter denne oplysning kunne jeg så forske lidt mere i dette, og fandt en hel del om familien. Christian Julius Simonsen fik 11 børn, deriblandt Stevens farfar Jens Almann Simonsen. Dette sendte jeg så som en Gedcom fil til Steven.

Derefter hørte jeg ikke mere fra Steven, og jeg lagde familien til side.

Men så her i starten af juni fik jeg endnu en mail fra Steven at han skulle på besøg her i Danmark, og at han gerne ville træffe mig.
Det gav stødet til at jeg gravede lidt mere i denne familie igen. Det lykkedes via Familysearch at finde Jens Almann Simonsen med kone og to børn (Stevens far og faster) på en passagerliste. De emigrerede den 15. juli 1927. På passagerlisten var angivet at hans forældre boede Sæbyvej i Hjørring. Dette gjorde at jeg kunne finde en del vielser af Jens Almanns søskende i kirkebogen i netop Hjørring.
Derefter lykkedes det over et par dage ved hjælp af kirkebogen, Google, Facebook og Krak at følge nogle af dem til nulevende slægtninge i Hjørring og København.

Her den 2. juli havde jeg så besøg af Steven og hans kone Colleen. Vi havde et par hyggelige timer, hvor jeg kunne vise ham disse sidste fund. Han fik nogle udskrifter fra Brothers Keeper med sig.

Han ville måske prøve at få kontakt til nogle af disse slægtninge mens han var her i Danmark. Det bliver spændende at høre fra ham om det lykkedes.